Kavos receptai, įkvėpti Vienos ir ne tik

Kvapai, spalvos, įvairovė: visa tai yra tradicinių šimtamečių kavos receptų skiriamieji bruožai.  Daugelis šio tipo kavos receptų yra pavadinti žymių rašytojų, kompozitorių ir aristokratų garbei. Ir šiandien jie lepina lygiai tokiu pat skoniu, kaip ir tą istorinę dieną, kai buvo sukurti.

Kavos receptai, su kuriais verta susipažinti

Kiekvieno recepto pagrindas:

Espresso

espresso puodelis

Patiekite mažame, kūgiškame puodelyje, atskleidžiančiame auksinę, marmurinio rašto putą.

"The Schwarzer"

Tai viengubas arba dvigubas espresso. Ruošiamas iš 7/14 gramų kavos (priklausoma nuo dydžio) ir 30/60 ml vandens. Ruošimo laikas: 20-30 sekundžių.

"The Brauner"

Viengubas arba dvigubas espresso, patiekiamas su nedideliu grietinėlės indeliu greta. Tai leidžia balinti kavą pagal individualų kliento skonį.

„The Verlängerter“ (Americano)

Mažas espresso, patiekiamas dideliame puodelyje su stikline karšto vandens greta. Gali būti geriamas su pienu arba be.

„The Melange“ (Vienos Melanžas)

Firminė Vienos kava – mažas espresso dideliame puodelyje su vidutiniškai kaitintu pienu bei pieno puta at viršaus.

„The Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

Žodis „verkehrt“ reiškia „apverstas“. O šis receptas taip pavadintas, nes pieno turi daugiau, nei kavos. Įpilkite 1/3 karšto pieno ir 1/3 pieno putos į aukštą stiklinę ir užbaikite receptą pridėdami viengubą espresso.

„The Franziskaner“ (Franciscan Monk)

Receptas primena Melanžą, tačiau šiame vietoj pieno putos kava gardinama plakta grietinėlė. Patiekiama dideliame puodelyje (1/3 kavos, 1/3 pieno ir 1/3 plaktos grietinėlės)

„The Mozart Café“

Pavadinta pasaulinio garso kompozitoriaus Mocarto garbei. Šis gėrimas sukurtas iš dvigubo espresso su plakta grietinėle ir 20ml Sherry brendžio komplimentu greta.

„Maria Theresia“

Klasikinis gardėsis Vienos kavos namuose. Ši firminė kava pavadinta Habsburgo monarchės vardu. Recepto pagrindas yra dvigubas espresso su citrusų skonio natomis, kurias skleidžia apelsinų likeris. Kava užbaigiama plaktos grietinėlės kepurėle ir žiupsneliu apelsino žievelės. Norintiems pasaldinti gėrimą, greta pateikiamas ir cukrus.

„The Wiener Eiskaffee“ (Vienos šalta kava)

Ruošiama su dviem vanilinių ledų rutuliukais, šaltu pienu ir dvigubu espresso. Užpilkite ledus šaltu pienu ir dvigubu espresso. Patiekite su šiaudeliu ir ilgu šaukšteliu.

Ši kava taip pat gali būti ruošiama su Julius Meinl šalto virimo kava. Paruoškite du rutuliukus vanilinių ledų ir užpilkite juos 150 ml šalto virimo kava, kartu su plakta grietinėle.

Paieška