Kvapai, spalvos, įvairovė: visa tai yra tradicinių šimtamečių kavos receptų skiriamieji bruožai. Daugelis šio tipo kavos receptų yra pavadinti žymių rašytojų, kompozitorių ir aristokratų garbei. Ir šiandien jie lepina lygiai tokiu pat skoniu, kaip ir tą istorinę dieną, kai buvo sukurti.
Mažas/didelis puodelis
Mažas/didelis puodelis
Mažas/didelis puodelis
Mažas/didelis puodelis
Mažas/didelis puodelis
Mažas/didelis puodelis
Mažas/didelis puodelis
Mažas/didelis puodelis
Patiekite mažame, kūgiškame puodelyje, atskleidžiančiame auksinę, marmurinio rašto putą.
Tai viengubas arba dvigubas espresso. Ruošiamas iš 7/14 gramų kavos (priklausoma nuo dydžio) ir 30/60 ml vandens. Ruošimo laikas: 20-30 sekundžių.
Viengubas arba dvigubas espresso, patiekiamas su nedideliu grietinėlės indeliu greta. Tai leidžia balinti kavą pagal individualų kliento skonį.
Mažas espresso, patiekiamas dideliame puodelyje su stikline karšto vandens greta. Gali būti geriamas su pienu arba be.
Firminė Vienos kava – mažas espresso dideliame puodelyje su vidutiniškai kaitintu pienu bei pieno puta at viršaus.
Žodis „verkehrt“ reiškia „apverstas“. O šis receptas taip pavadintas, nes pieno turi daugiau, nei kavos. Įpilkite 1/3 karšto pieno ir 1/3 pieno putos į aukštą stiklinę ir užbaikite receptą pridėdami viengubą espresso.
Receptas primena Melanžą, tačiau šiame vietoj pieno putos kava gardinama plakta grietinėlė. Patiekiama dideliame puodelyje (1/3 kavos, 1/3 pieno ir 1/3 plaktos grietinėlės)
Pavadinta pasaulinio garso kompozitoriaus Mocarto garbei. Šis gėrimas sukurtas iš dvigubo espresso su plakta grietinėle ir 20ml Sherry brendžio komplimentu greta.
Klasikinis gardėsis Vienos kavos namuose. Ši firminė kava pavadinta Habsburgo monarchės vardu. Recepto pagrindas yra dvigubas espresso su citrusų skonio natomis, kurias skleidžia apelsinų likeris. Kava užbaigiama plaktos grietinėlės kepurėle ir žiupsneliu apelsino žievelės. Norintiems pasaldinti gėrimą, greta pateikiamas ir cukrus.
Ruošiama su dviem vanilinių ledų rutuliukais, šaltu pienu ir dvigubu espresso. Užpilkite ledus šaltu pienu ir dvigubu espresso. Patiekite su šiaudeliu ir ilgu šaukšteliu.
Ši kava taip pat gali būti ruošiama su Julius Meinl šalto virimo kava. Paruoškite du rutuliukus vanilinių ledų ir užpilkite juos 150 ml šalto virimo kava, kartu su plakta grietinėle.